Technologiczna rewolucja w kuchni
Piec dwie potrawy jednocześnie bez ryzyka wymieszania się zapachów, zmienić część zamrażalnika w chłodziarkę, czy nawet na płycie indukcyjnej zobaczyć płomień – technologia sprawia, że to co kiedyś było niemożliwe dziś ułatwia nam pracę w kuchni. Co kryją w sobie najnowsze urządzenia?
- Wybierając kuchnię teraz warto zwrócić uwagę jakie rozwiązania zastosowane są w piekarniku, płycie indukcyjnej, zmywarce, czy w lodówce. Istnieje bardzo wiele rozwiązań, które bardzo ułatwiają korzystanie z tych urządzeń i uprzyjemniają czas, który spędzamy w kuchni – mówi newsrm.tv Olga Garabedian, product manager kategorii built-in, Samsung Electronics Polska i dodaje. – W piekarniku możemy mieć np. technologię Dual Cook, która pozwala na jednoczesne pieczenie dwóch zupełnie różnych potraw w różnych temperaturach, trybach czasie i bez obawy, że zapachy się wymieszają.
|
Na czym to polega? Piekarnik przy użyciu separatora dzieli się na dwie komory. To właśnie dzięki niemu jeden piekarnik zmienia się w „dwa”, w których każdą potrawę można przygotować osobno. Kiedy przygotowujemy tylko jedno danie możemy także korzystać tylko z jednej części i dzięki temu zaoszczędzić energię.
Lodówkę natomiast możemy zmienić w chłodziarkę: – Ostatnim takim udogodnieniem, które się pojawiło na rynku jest strefa Cool Select Plus co oznacza, że całą część zamrażalnika w lodówce można dostosować do swoich potrzeb. Można ją zamienić na chłodziarkę i ustawić np. temperaturę 2 stopnie, bądź na temperaturę -1, czyli bardzo szybkie schładzanie dużych zakupów, bądź delikatne rozmrażanie potraw, które były zamrożone. Dzięki temu możemy sobie dostosować lodówkę do aktualnych potrzeb – dodaje Olga Garabedian.
Technologia pozwala także zobaczyć płomień nawet na płycie indukcyjnej. Virtual Flame za pomocą diod LED imituje płomienie wyświetlane na garnku. W zależności od mocy ustawionej w danym polu, LED-owe płomienie są wyższe lub niższe.
Nadesłał:
Serwis_Newsrm.tv
|